Türkçe Konuşuyorum Türkçe Yarışıyorum

Özel Mürüvvet Evyap Koleji ve Fen Lisesi 9.sınıf öğrencileri Türk Dil Kurultayının açılış yıl dönümü olan ve  Türk Dil Bayramı olan kabul edilen 26 Eylül gününü Türk Dili ve Edebiyatı zümresinin düzenlediği "Türkçe Konuşuyorum ve Türkçe Yarışıyorum" isimli etkinlikle kutladı.

Etkinlik kapsamında düzenlenen yarışmada öğrencilere dinledikleri şarkılarda,izledikleri filmlerde,okudukları şiirlerde geçen kelimeler ile gündelik hayatta kullandıkları kelimelerin Türkçe karşılıkları soruldu. Yarışmayı  9/A sınıfını temsilen yarışan Duru Öztürk,Ayşe Naz Güldiken,Birsu Kılıç kazandı.Yarışmayı 9/C sınıfı ikinci,9 Fen A sınıfı üçüncü,9/B sınıfı dördüncü  olarak tamamladı.Yarışmayla beraber öğrencilerde Türk diline karşı farkındalık oluşturmak amaçlandı.

Yarışmada emeği geçen tüm öğretmenlerimize ve yarışmaya katılan tüm öğrencilerimize teşekkür ederiz.