Yetenek Atölyesi

Öğrencilerimiz astronomi etkinliği kapsamında Dünya’nın uydusu Ay’ın evrelerini tatlı bir etkinlikle gerçekleştirdiler. Bu etkinlikte öğrenciler Dünyamızın tek uydusu olan Ay’ın aynı yüzünü görmemize rağmen farklı dönemlerde farklı şekillerde nasıl göründüğünü anlamak amacıyla yola çıktılar. Ayın evrelerinin oluşumunu animasyonlarla öğrenen öğrencilerimiz bununla da kalmadı ve tatlı bir etkinlikle öğrendiklerini somutlaştırarak , bilginin kalıcılığını sağladılar. Bisküvileri ayın evrelerine göre yiyerek şekil verdiler ve evrelerin doyumsuz tadına ulaştılar. Böylece , hem ince ve kalın motor kas becerilerimizi geliştirdik hem birçok duyu organımıza hitap ettik hem de kavram yanılgılarının önüne geçtik . En önemlisi Ay’ın evrelerini eğlenerek öğrendik.