FEN LİSESİ

ÖĞRETMEN GELİŞİM PROGRAMLARI

Öğretmenlerin sosyal ve duygusal becerileri, öğrencileri ve öğrenme ortamlarını doğrudan etkilemektedir. Özel Mürüvvet Evyap Koleji ve Fen Lisesi; Öğretmenlerinin sınıf içinde ve dışında örneklik konumunu önemser. Yıl boyunca yapılan toplantı ve eğitimler ile alanlarında yetkin eğitim kadrosunun gelişimini “sürekli öğrenme“ ilkesiyle destekler. Resmi Prosedürler, Zümre Çalışmaları, Duygu Kontrolü, Stres Yönetimi, Çoklu Zeka, Sınıf Yönetimi, Eğitim Teknolojileri Kullanımı, İlk Yardım, Hijyen, Kaygı ile Baş Etme, Otizm ve Özellikleri, Disleksi ve Özellikleri, Uyum Sorunları ve Çözümleri gibi pek çok farklı başlık altında düzenlediği kurs, seminer ve  çalışma programları ile öğretmenlerinin mesleki gelişimine katkı sunar.

Öğretmen eğitimlerinde “yaptığı işi seven ve işiyle mutluluğunu büyüten, sonucunda doğal olarak başarıyı yakalayan ideal öğretmene ulaşmak” esas alınır. Eylemin kendisi sonuçtan değerli görülür. Öğretmenlerin yetkinlik ve becerilerini artırmaları için fırsat tanınır. Mesleki tecrübesi daha fazla olan öğretmenler zümre çalışmalarında “her konuyu en iyi ve en kalıcı nasıl öğretebilecekleri bilgisini” diğer öğretmenlere paylaşırlar.

Öğretmenlerimizin 2017’de katıldığı muhtelif kurs ve programların bir kısmı aşağıdaki gibidir;

İş Hayatı ve Kariyer ,  Evyap Holding İcra Kurulu Başkanı Mehmet Evyap

Endüstri 4,0  Devrimi ve  Sonuçları, Bilge Adam Eğitim Planlama Müdürü Tuğrul Kapucuoğlu

Türk Edebiyatında Orhan Veli Kanık, Marmara Üniversitesi, Prof.Dr. Bâki Asiltürk

Yöneticilik ve Liderlik Eğitimi, Biymed Eğitim Danışmanlık, Dr.Sinan Bayraktar