KURUMSAL

SAĞLIK

Özel Mürüvvet Evyap Okulları sağlık biriminde yarı zamanlı bir doktor, kadrolu iki hemşire bulunur. Sağlık hizmetleri, okulumuz bünyesinde İlkokul ve Ortaokulda bulunan iki sağlık odasında verilir.

Sağlık Biriminin Görevleri

• Öğrencilerin sağlık formları her yıl eğitim öğretim dönemi başında toplayarak dosyalamak. Sağlık odasındaki tüm kayıtlar gizlidir ve zorunlu haller dışında bilmesi gereken birimler dışında (İlgili müdür yardımcısı, sınıf danışman öğretmeni vb.) kimseyle paylaşılamaz.
  • Okul içinde olası sorunların erken teşhisini sağlamak amacıyla uzman doktorlarla (diş, göz vb.) tarama yaparak ve tespit edilmiş olumsuz durumları veli ile paylaşmak.
  • Öğrencinin okulda rahatsızlanması durumunda ilk kontrolü yaparak veliyi bilgilendirmek
  • Okul içinde yaşanabilecek kazalarda önlemleri alarak ilk müdahaleyi yaparak veliyi bilgilendirmek
  • Kronik sağlık problemi olan öğrencilerle ilgili önlemleri alarak gerekli birimlere bildirmek (Müdür yardımcısı, sınıf danışmanı, yemekhane vb.)
  • Öğrencilerin yıllık sağlık kontrolleri ve aşı uygulamalarını İl Sağlık Müdürlüğü ile işbirliği halinde takip etmek.
  • Öğrencilerin boy-kilo ölçümlerini belirli aralıklarla yaparak kayıtlarını tutmak.

Nurten Koca

Anaokulu ve İlkokul Sağlık Birimi / nurtenkoca@evyapokullari.k12.tr