Özel Mürüvvet Evyap Fen Lisesi ve Koleji 11.sınıf öğrenci “Geçmişten Günümüze Hayatımızdaki Önemli Bilim İnsanları”nı canlandırdı.

Fen bilimleri zümresinin bu yıl dördüncüsünü gerçekleştirdiği etkinlikte; çalışmaları ve buluşları ile bilim tarihine yön veren, kendi alanlarına yaptıkları çok önemli katkılarla tanınan 6 bilim insanı: Louis Pasteur, Isaac Newton, Nikola Tesla, Dmitriy Mendeleyev, Amedeo Avogadro ve Rosalind Franklin 11.sınıf öğrencileri 5.sınıf öğrencilerine canlandırdı. Kendi derslerinde bilim insanlarını tanıyıp öğrenen 5. sınıf öğrencileri, sınıflarına gelen 11.sınıf öğrencilerini merakla izleyip hangisinin hangi bilim insanını canlandırdığını tahmin etmeye çalıştı. Birleşmiş Milletlerin 2019 yılını ‘’Bilimde En Önemli Başarılardan Biri ‘’ olarak uluslararası periyodik tablo yılı ilan etmesi sebebiyle Mendeleyev öğrencilerin dikkatini çekti. Ardından her bilim insanının neler yaptığını ilgiyle dinleyen öğrenciler merak ettikleri konularda sorular sordu. Aynı şekilde sunum yapan 11.sınıf öğrencileri de hem canlandırdıkları bilim insanları hem de onların buluşları hakkında tüm sınıfa sorular sordu.Birçok soruya verdikleri cevaplarla bizleri şaşırtan küçükler, derslerinde öğrendikleri bilim insanlarını böylece somutlaştırıp öğrenmiş oldu.

Etkinlikte emeği geçen tüm öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.