İstiklâl Marşı’mız, ortak değerlerimizden biridir. Bizim birlikteliğimize anlam ve önem katan ulusal duygu birliğinin simgesini oluşturmaktadır. İstiklâl Marşı, bir anlamda toplumumuzun özgürlük ve ulusal egemenlik türküsüdür. Milletimizin ortak bir yürek atımıdır.

İstiklâl Marşı’mız, milletimizin zor günlerinde yüksek bir moral kaynağı olmuştur, hâlâ da olmaktadır. O, ulusal kurtuluşumuzun kutsal bir destanı olarak kabul edilmektedir. Bu sebeple İstiklal Marşı’nı doğru ve güzel okumak bir erdem, bir yüceliktir.

Okulumuzun Türkçe zümresinin açmış olduğu ‘’İstiklâl Marşı’nı En Güzel Okuma Yarışması’’nın finali Hedise Evyap Konferans Salonu’nda, İstiklâl Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif’i Ersoy’u Anma Günü olan 12 Mart’ta yapıldı.

5, 6 ve 7. sınıflarımızın katıldığı yarışmanın sonuçlarına göre 1. olan öğrencimiz 7-E Duru Ela Büyükçetin, 2. 7-C Azra Reyyan Kahraman, 3. 6-D Melis Engin olmuştur.

Öğrencilerimizin başarılarının devamını diler, emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ederiz.