KAYIT

KAYIT KABUL KRİTERLERİ

Anaokulu

• 01.09.2020 tarihi itibariyle 36 ayını tamamlamış öğrencilerin kaydı yapılabilir.
  • Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik birimi tarafından yapılacak mülakat sonucunun olumlu olması durumunda kayıt yapılabilir.

İlkokul

• Birinci sınıfa kayıt yaptırmak isteyen öğrencilere “Okul Olgunluk Testi” uygulanır.
  • Dördüncü sınıflara “Okula Kabul Sınavı” uygulanır. Öğrenciler bu sınavda soruların en az %50’sini doğru yanıtlamalıdır.
  • Birinci, ikinci, üçüncü ve dördüncü sınıflara Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik birimi tarafından yapılacak mülakat sonucunun olumlu olması durumunda kayıt yapılabilir.

Ortaokul

• Beş, altı, yedi ve sekizinci sınıflara “Okula Kabul Sınavı” uygulanır. Öğrenciler bu sınavda soruların en az %50’sini doğru yanıtlamalıdır.
  • Beş, altı, yedi ve sekizinci sınıflara Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik birimi tarafından yapılacak mülakat sonucunun olumlu olması durumunda kayıt yapılabilir.

Lise

• 9. sınıfa kayıt için Liselere Giriş Sınavı (LGS) sonucu veya Okula Kabul Sınavı sonucuna göre değerlendirme yapılır. Öğrenciler bu sınavlarda soruların en az %50’sini doğru yanıtlamalıdır.
  • Ara sınıfa kayıt yaptırmak isteyen öğrencilere “Okula Kabul Sınavı” uygulanır.
  • Tüm sınıflar için Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik (PDR) birimi tarafından yapılacak görüşme sonucunun olumlu olması durumunda kayıt yapılabilir.