KAMPÜSTE
YAŞAM

EVYAP SERA

Okulumuzun ilkokul üst bahçesinde yer alan kapalı ve açık “Evyap Sera” alanında, Ekoloji ve Çevre Koruma Kulübü üyelerinin önderliğinde okul topluluğu üyeleri ile etkileşim içerisinde yapılan çalışmalar; IB İlk Yıllar Programı’nın (PYP) kalbinde yatan yaparak yaşayarak öğrenme yoluyla deneyimlenerek birçok disiplini öğrenme fırsatı verir.

Sera alanında öğrencilerin veya kulüp üyelerinin fiziksel, zihinsel ve kişisel esenliğini iyileştirecek çalışmalar yapılır. İlk haftalarda toprağı, canlıları, yaşam alanlarını ve dünyanın değerini anlamaları için hayal gücü ve yaratıcılıklarını harekete geçirecek eylemlerde bulunurlar. Tüm becerilerini geliştirecek, kendi seçimlerine bağlı birçok çalışmada öğrenciler sorumluluk almayı öğrenirler.

Fen Bilimleri bağlantısı

Tohum ekimi ile başlayan bitki gözlem ve yetiştirme etkinliklerinde öğrenciler, farklı bitki türlerini, bitkilerin anatomisini, fotosentez, toprak sulama ve ışık ihtiyacını araştırarak fen bilimleri ile bağlantı kurarlar. İklim değişikliği, küresel ısınma gibi olayların dünyayı ve verimliliği nasıl etkilediği ile ilgili bağlantılar kurarlar. Bitkilerin ışığa, sıcak ve soğuk iklim koşullarına verdiği tepkiyi ve alınacak önlemleri öğrenmelerinin uluslararası müfredat programımıza katkı sağladığına inanıyoruz.

Matematik bağlantısı

Bitkilerin uzunluklarının ölçülmesi, satın almada kullanılan bütçe, grafik oluşturma, sıcaklık ayarı ve veri toplama gibi birçok alanda matematik ile bağlantı kurarlar.

Sanat bağlantısı

Doğada bulunan tüm parçalarla öğrenciler yaratıcı düşünme becerilerini kullanarak farklı sanat çalışmalarıyla keyif alarak öğrenirler. Aynı zamanda bu tür çalışmalar öğrencilerin doğal özellikleri ve güzellikleri takdir etmeye teşvik eder.

Dil dersleri

Yeni ve duymaya alışık olmadığımız kelimeleri öğrenmek çoğu zaman öğrenciler için zor olabilir. Bitki yetiştirmenin ve beslemenin çeşitli yollarını açıklamak ve tanımlamak amacıyla öğrenciler yabancı dil kullanmaya teşvik edilir.

Sınıf çalışmaları

Yetiştirilen ürünlerle sonunda keyifle lezzetini alabilecekleri muhteşem tabaklar hazırlayarak dönüşümlü düşünmeleri sağlanır. Marketlerdeki ve kendi yetiştirdikleri ürünlerin koşullarını gözlemlediklerinde, iklim değişikliğinin önlenmesiyle ilgili kendi sorumluluklarını alarak dünya vatandaşı olma hedefinde büyük bir adım atmış olurlar.