SOSYAL SORUMLULUK

Aralık 2022
LÖSEV ÇİFTLİĞİ’NDEN SATSUMA MANDALİNALARIMIZ GELDİ

Beslenme Dostu Okul Projemiz Kapsamında ortaokul öğrencilerimizle “Abur Cubura Son” etkinliği plândık. Öğrencilerimiz, abur cubur yiyeceklere ayırdıkları paralarını biriktirerek LÖSEV’e bağış yaptılar. Hem LÖSEV
Çiftliği’nden doğal Satsuma mandalina siparişi vererek sağlıklı beslendiler hem de LÖSEV’e bağış yaparak duyarlı bir davranışın parçası oldular.

Aralık 2022
LÖSEV ÇİFTLİĞİ’NDEN SATSUMA MANDALİNALARIMIZ GELDİ

Kasım 2022
KAPAK TOPLAMA YARIŞMASI

Özel Mürüvvet Okulları Sosyal Sorumluluk ve Yardımlaşma Kulübünün organizasyonuyla “Cumhuriyetimiz 100. Yılı Etkinlikleri” kapsamında yıl boyunca “Sınıflar Arası Kapak Toplama Yarışması” yapıyoruz. Toplanan kapaklar, Türkiye Omurilik Felçlileri Derneğine bağışlanacak; oradan da engelli bireylere sandalye hediyesi olacak. Kasım ayının galipleri; Anaokulundan Kelebek A,ilkokuldan 4A, ortaokuldan 5A, liseden 9A oldular. Her birini, özellikle de tek başına 29,5 kg kapak toplayan öğrencimiz Doruk DERELİ’yi tebrik ediyoruz. Kampanyayı düzenleyen Sosyal Sorumluluk ve Yardımlaşma Kulübüne, katkı sağlayan tüm idarecilerimize, öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve velilerimize teşekkür eder, katkılarının devamını bekleriz.

Ekim 2022
4 Ekim Hayvanları Koruma Günü

“Özel Mürüvvet Evyap Fen Lisesi ve Koleji   4 Ekim Hayvanları Koruma Günü sebebiyle ünlü İnstagram ve YouTube fenomeni Veteriner Hekim Mahmut Baran ŞAHİN’i konuk etti. Öğrencilerimizi güncel hayvan hakları hakkında bilinçlendiren Mahmut Baran Şahin; zor durumda olan hayvanlara nasıl  yardım edebileceğimizi , veteriner hekimlik mesleği için hangi aşamalardan geçildiğinden de söz etti. Öğrencilerimiz söyleşi sırasında  Baran Hoca’mızı  ilgiyle karşılayıp,eğlenirken öğrendiler.
Her canlının yaşam hakkına saygı duyulması  gerektiğini hatırlatan “4 Ekim Hayvanları Koruma Günü”nü kutluyoruz. #satınalmasahiplen #birkapmamabirkapsu #4EkimHayvanları Koruma Günü”

Ekim 2022
BOŞ KALMASIN, HEDİYE EDİN KAMPANYASI!

Özel Mürüvvet Evyap Koleji ve Fen Lisesi öğrencileri “Paylaşmak Mutluluk Getirir.” düşüncesiyle evlerindeki ve çevrelerindeki kullanmadıkları ders kitaplarını okula getirdiler. Öğrencilerimiz gelen kaynak kitaplardan istediklerini aldılar. Biriken kitapları da Sarıyer’deki bir okulun kütüphanesine hediye ettiler. Böylece öğrencilerimiz paylaşmanın mutluluğunu yaşarken ihtiyaçları olan kitapları edinip kaynak israfının da önüne geçtiler.
Bu kampanyayı düzenleyen Sosyal Sorumluluk ve Yardımlaşma Kulübü’ne destek olan tüm idarecilerimize, öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve velilerimize teşekkür ederiz.”

Eylül 2022
Yaşam Kaynağımız Denizler İçin

“Marmara Denizi’nin plastik atıklardan, arıtılmadan denize akıtılan sanayi atıklarından temizlenmesi için bir farkındalık oluşturmak amacıyla
Bursa/Mudanya’dan-İstanbul /Yakupluya kulaç atan yüzücülerin arasında  9.Sınıf Öğrencilerimizden Özüm Çimen’in babası Kubilay Çimen de vardı. Kubilay Çimen 80 kilometrelik parkuru 21 saat yüzerek (bayrak yarışı) tamamladı.

Marmara Denizi’ndeki kirliliğe dikkat çekmek üzere
“Denizlerimiz Çöp Kutusu Değildir.”
sloganı ile “gelecek nesillere daha temiz bir Marmara
bırakmayı hedeflediler.”

Eylül 2022
Özel Mürüvvet Evyap Okulları Hatıra Ormanı’mızın
Fidan Bağış Sertifikasını Aldık

Özel Mürüvvet Evyap Okulları Hatıra Ormanı bağış sertifikamız Tarım Orman Bakanlığı Muğla Fethiye Orman Genel Müdürlüğü tarafından okulumuzla paylaşılmıştır. Okulumuz adına ülkemiz ve geleceğimiz için birlikte başardığımız sosyal sorumluluk projemizin haklı gururu içindeyiz. Sevgilerimizle

Şubat 2022
Paylaşmak Güzeldir

Özel Mürüvvet Evyap Fen Lisesi ve Koleji olarak ”Değerler Eğitimi” kapsamında aralık ve ocak ayı boyunca yardımlaşma
ve paylaşma değerini ele aldık. Öğrencilerimiz Kars’ın Selim ilçesindeki anaokul ve ilkokul öğrencilerini aldıkları botlar ve çeşitli hediyelerle mutlu etti. Toplamda 135 öğrencinin bot ihtiyacını karşılayan öğrencilerimizden bazıları, hediyelerin içine yazdıkları kısa notlar yardımıyla oradaki kardeşleriyle aralarında kurdukları bağı güçlendirdi. Yardımlaşma ve paylaşmanın önemini bir kez daha bizlere hatırlatan bu sosyal sorumluluk projesinde emeği geçen tüm idarecilerimize, öğretmenlerimize, velilerimize ve tabii ki asıl kahramanlarımız olan öğrencilerimize gösterdikleri hassasiyet ve farkındalık için minik öğrencilerin sevgi dolu teşekkürlerini iletiyoruz.

Şubat 2022
Her Şey Bir Adımla Başlar

Özel Mürüvvet Evyap İlkokulu olarak “Değerler Eğitimi” kapsamında aralık ve ocak ayı boyunca “Yardımlaşma ve Paylaşma” değerini ele aldık. Öğrenenler ve aileleri yardım kampanyasına katılarak gıda ürünleri gönderdiler ve yardım kolileri hazırladık. Ardından hazırladığımız kolileri ihtiyaç sahibi 11 aileye ulaştırdık. Bu kampanyaya katkıda bulunan tüm öğrenenlerimize ve velilerimize teşekkür ederiz.

09th October 2022
DO NOT LEAVE IT USELESS , GIFT IT CAMPAIGN!

“Private Mürüvvet Evyap College and Science High School students “Sharing Brings Happiness.” They brought the textbooks they do not use to school. Our students could make their own choice from the source books. They donated the books they collected to the library of a school in Sarıyer. Thus, while our students experienced the happiness of sharing, they received the books they needed and prevented the waste of resources.
We would like to thank all our administrators, teachers, students and parents who supported the Social Responsibility and Solidarity Club that organized this campaign.”