KAMPÜSTE
YAŞAM

GÖRSEL SANATLAR ATÖLYELERİ

Okulumuzda  5, 6 ve 7. sınıflara yönelik Görsel Sanatlar dersinde branşlaşma eğitimi uygulanmaktadır. Öğrencilerimize, sene başında Resim, El Sanatları-Grafik ve Geleneksel Türk Sanatları branşlarından uygulamalı değerlendirme sınavı yapılmaktadır. Ayrıca öğrenci ve velilerin branş tercihleri istenir. Bir görsel sanatlar komisyonu kararıyla öğrencinin yetenek, ilgi ve istekleri doğrultusunda bir branşa ataması yapılır.

Okulumuzda dört adet resim atölyesi bulunmaktadır. Bu atölyelerde; branş dersleri, yarışmalara hazırlık ve proje çalışmaları yapılır. Bu çalışmaların sonucunda, kendisini geliştiren her öğrencinin katılabildiği farklı seviyelerdeki yarışmalara ve sergilere hazırlıklar yapılır. Yıl sonunda ise hem okul içinde hem de okul dışındaki mekanlarda öğrencilerin eserleri sergilenir.