KAYIT

KAYIT KABUL KRİTERİ

KAYIT KABUL KOŞULLARI

Anaokulu
Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik birimi tarafından yapılacak mülakat sonucuna bağlı olarak 36 ayını tamamlamış öğrencilerin kaydı yapılabilir.

İlkokul
1. sınıfa kayıt yaptırmak isteyen öğrencilere “Okul Olgunluk Testi” , 4. sınıfa kayıt yaptırmak isteyen öğrencilere ise  “Okula Kabul Sınavı” uygulanır. Öğrenciler bu sınavda soruların en az %50’sini doğru yanıtlamalıdır. 1,2,3 ve 4. sınıflara Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik birimi tarafından yapılacak mülakat ve akademik değerlendirme sonucuna bağlı olarak öğrencilerin kaydı yapılabilir.

Ortaokul
5,6,7 ve 8. sınıflara “Okula Kabul Sınavı” uygulanır. Öğrenciler bu sınavda soruların en az %50’sini doğru yanıtlamalıdır. 5,6,7 ve 8.  sınıflara Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik birimi tarafından yapılacak mülakat sonucuna bağlı olarak öğrencilerin kaydı yapılabilir.

Kolej & Fen Lisesi
9. sınıfa kayıt için Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav sonucu veya “Okula Kabul Sınavı” sonucuna göre değerlendirme yapılır. Öğrenciler bu sınavda soruların en az %50’sini doğru yanıtlamalıdır. 10,11 ve 12. sınıflara kayıt yaptırmak isteyen öğrencilere “Okula Kabul Sınavı”  uygulanır. 9,10,11 ve 12. sınıflara Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik birimi tarafından yapılacak mülakat sonucuna bağlı olarak
öğrencilerin kaydı yapılabilir.