FEN LİSESİ

EĞİTİM MODELi

Özel Mürüvvet Evyap Okulları, Milli Eğitim Bakanlığı müfredat programını başarı ile uygulayan bir okul olmanın yanında öğrencilerine özel bir okulda okuyor olmanın ayrıcalığını her alanda hissettiren bir eğitim anlayışına sahiptir.

Öncelikli hedefi mutlu bireyler yetiştirmek olan Özel Mürüvvet Evyap Okulları; günün koşullarını gözardı etmeden, kendini ifade edebilen, girişimci, farkındalık  düzeyi yüksek, etik değerleri  gelişmiş beceri sahibi bireylerin yetiştiği, uluslararası yeterlilikte kazanımlar sağlayan  örnek bir kurum olmak yolunda çalışmalarını sürdürmektedir.

Özel Mürüvvet Evyap Okulları, uyguladığı eğitim programı ile öğrencilerine yeni çağın gerektirdiği becerileri kazandırıyor.

Öğrencilerimizin bireysel öğrenme stilleri tespit edilerek sınıfların öğrenme stilleri belirlenmekte ve dersler buna göre öğrenci merkezli olarak uygulanmaktadır.

• Ulusal yarışmalara (Fizik, kimya, biyoloji, matematik, bilgisayar) hazırlanma ve kulüp etkinlikleri yapılmaktadır.

• Laboratuvarlarda uygulamalı olarak proje tabanlı dersler işlenmektedir.

• Öğrencilere proje yapma teşviği; bu projeleri ile TÜBİTAK, ulusal ve uluslararası pek çok yarışmaya katılma olanağı sunmaktadır.

• 11.sınıftan itibaren hafta içi YKS hazırlık çalışmaları yapılmaktadır.

• Sportif, sanatsal ve sosyal olanaklar doğrultusunda öğrencilerimizin sadece akademik yönden değil; fiziksel, duygusal ve sosyal yönden de gelişimlerine katkı sağlanmaktadır.

Özel Mürüvvet Evyap Fen Lisesi ve Koleji bünyesinde Alfred Berkshire & Edubucks işbirliği ile kurulan Evyap International Office, öğrencilerine yurt dışında burslu üniversite eğitimi alabilmeleri için kapıları sonuna kadar açmaktadır. Pisa raporlarına göre dünyanın en çok tanınan 5 lise diplomasından biri olan “OSSD”(Kanada Ontario Eğitim Bakanlığı Lise Diploma Programı) lisemizde uygulanmaya başlanmıştır. Bu program ile öğrencilerimizin istedikleri alanda yurt dışında seçkin üniversitelerde okuyabilme hakları vardır. Özel Mürüvvet Evyap Okulları’nda Milli Eğitim Bakanlığı’nın K12 müfredatı, Uluslararası Bakalorya İlk Yıllar Programı ile entegre edilerek uygulanmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığının her sınıf düzeyi için öngördüğü kazanımlar IBPYP’nin sunduğu çerçeve etrafında yapılandırılarak geliştirilir.