Bugün ilkokulumuzda, IB-PYP müfredatımızla bağlantılı olarak öğrenciler öğretmenler ve yöneticilerimiz, iklim değişikliğine dikkat çekmek amacıyla anlamlı bir etkinliğe imza attılar. Öğrencilerin ve rehber öğretmenlerimizin öncülüğünde gerçekleşen İklim Eylemi ile çevre duyarlılığını artırmak ve sürdürülebilir bir gelecek için farkındalık yaratmak hedeflendi.

Etkinlikte, doğaya ve çevreye zarar veren insan faaliyetlerinin yol açtığı iklim krizine dikkat çektik. Öğrencilerimiz, ellerinde taşıdıkları pankartlarla “Doğa Bizim Geleceğimiz”, “İklim İçin Harekete Geç” ve “Gezegenimizi Koru” gibi sloganlarla topluma mesajlarını ilettiler. Ayrıca geri dönüşüm ve enerji tasarrufu ve karbon ayak izi gibi çevreci davranışların önemine vurgu yaptılar.
  Bu anlamlı etkinlik, genç nesillerin çevre sorunlarına olan duyarlılığını artırırken, okulumuzun sürdürülebilir bir gelecek için atılan adımlarda öncü olma kararlılığını da bir kez daha gözler önüne serdi.
   Öğrencilerimizin iklim eylemi, sadece okulumuzda değil, toplumsal farkındalık oluşturma konusunda da önemli bir adım olmalı. Geleceğimiz için bugünden harekete geçme zamanı!