Özel Mürüvvet Evyap Okulları ile Mehmet Rıfat Evyap Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi işbirliğinde ülkemizde ve yurt dışında düzenlenen lise düzeyindeki öğrencileri kapsayan bilimsel yarışmalara hazırlanmada her iki okulda eğitim gören öğrencilerin yanı sıra öğretmenleri ve bu süreçte yardımcı olabilecek işin uzmanı kişiler ile ortak çalışmayı hedeflemektir.

Özel Mürüvvet Evyap Okulları ve Mehmet Rıfat Evyap Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri güçlerini birleştirdi. Dünyanın en ünlü Robot yarışmalarından biri olan First Robotics Competition katılmak için iki okul arasında Müdürleri tarafından 30 Aralık 2021 Perşembe günü protokol imzalandı. Yarışmanın mimarları öğrenciler buluştular ve tanıştılar.

Özel Mürüvvet Evyap okulları FRC atölyesinde yarışmanın ve beraber çalışmanın heyecanını birbirleri ile paylaştılar. Toplantıda her iki okuldan gelen Mentör öğretmenlerde öğrencilere nasıl mentörlük yapacaklarını ve beklentilerini ifade ettiler. Takımın adı da “Lapis Lazuli” olarak öğrenciler tarafından konuldu.