Bilge Küçüker

Lisans eğitimini Aydın Üniversitesi Eğitim Fakültesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Anabilim Dalında 2014 yılında tamamlamıştır. Hemen ardından Sağlık Bilimleri Enstitüsü Aile Danışmanlığı Yüksek Lisans Programı’nda sınav kaygısı, mükemmeliyetçi kişilik özellikleri ve anne baba tutumları konuları ile tezini vererek yüksek lisansını tamamlamış aynı zamanda bu alanda uzmanlığını almıştır. Öğrencilik yıllarında TGEV’ de Düşler Atölyesi eğitim programına ve YÖRET’ te Psikodrama ve Sosyodrama eğitimlerine katılmış, çalışmaya başladığı ilk yıllarda da Psikoterapi Enstitüsü Derneği’ nde Akran Süpervizyonları ve Travma Perspektifinde Psikopatoloji ve EMDR eğitimlerini tamamlamıştır. 2017’den beri okulumuz ortaokul kademesinde Psikolojik Danışman olarak görev yapmaktadır.

Işığın Maddeyle Karşılaşması

“Acaba ışık ışınları her maddeden geçer mi?” Bu sorunun cevabını bulmak için 5. sınıf öğrencilerimizle ışığın saydam, opak ve yarı saydam maddeler üzerindeki geçirgenliğini gözlemledik. Aynı zamanda opak maddelerin arkasında tam gölge oluşturarak gölge konusunu da deneyimleyerek eğlenceli vakit geçirdik.

PDR Birimi, 8.sınıf öğrencilerimize “LGS’ye Son Günler Kala Neler Yapılmalı?” konulu seminer gerçekleştirdi. Öğrencilerimize sınav öncesi ve sınav anında yapılması gerekenler anlatıldı.

YENİ NESİL YARIŞMA BAŞARIMIZ

5.sınıf öğrencilerimizden Tebessüm Chikmetoglou, 6.sınıf öğrencilerimizden Esma Yuret, 8.sınıf öğrencilerimizden Bihter Kiraz, Ece Yalçın, İlkim Bilge Zer, Kerem Acar “Yeni Nesil Yarışmaya” katılan öğrenciler arasında “Üstün Başarı Sertifikası” almaya hak kazanmıştır. Bununla birlikte öğrencilerimizden Bihter Kiraz mantık oyunu seti ve Ece Yalçın da dijital dergi aboneliği kazanmıştır. Bu öğrencilerimizin yanı sıra 13 öğrencimiz de “Başarı […]

Kulağa Eğlenceli Geliyor…

Uzay filmlerinde etkiyi artırmak için ses efekti konur ve patlayan gemilerin sesini duyarız. Fakat işin aslı uzayda maddesel ortam bulunmadığından ses boşlukta yayılmaz ve hiçbir sesi duymak mümkün değildir. Biz de 6. sınıf öğrencilerimizle sesin boşlukta yayılmadığını, katılarda da daha iyi yayıldığını görmek için bir deney yaptık ve sonuçlarını sınıfta tartıştık.  

Işığın Doğası

Kaynağından çıkan ışık ışınları cisimlerin üzerinden yansır, bu ışınlar gözümüze geldiğinde ise o cismi görebiliriz. 5. sınıf öğrencilerimiz, etrafımızdaki cisimleri görmemizi sağlayan ışığın yansıması olayını bizzat gözlemleyip daha iyi anlayabilmek için deneylerini gerçekleştirdiler.

Yoğunluk Oyunları

“Zeytinyağı gibi üste çıkmak” deyimini duymuştuk, zeytinyağını suya karıştırdığımızda gerçekten üste çıktığını da biliyorduk. “Ama neden üste çıkıyor?” sorusuna cevap ararken yoğunluk kavramıyla karşılaştık. 6. sınıf öğrencilerimiz farklı yoğunluklarda sıvılar hazırladılar ve aynı kabın içinde nasıl birbirlerine karışmadan durduklarını gözlemlediler. Eğlenirken öğrendiler.

Kişisel Verilerin Korunması, Gizlilik Politikası ve Çerez (Cookie) Kullanımı İlkeleri hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.