Okulumuz Fen Lisesi ve Kolej öğrencileri, öğretmenlerinin ve tur rehberinin eşliğinde Osmanlıya bir süre başkentlik eden tarihî ve kültürel dokusuyla ilgi çeken Bursa’ya çok keyifli ve bilgilendirici bir kültür turu yaptılar. Bursa gezisi, Osmanlıya ait bölgedeki en eski köy olan Cumalıkızık’ta yapılan kahvaltıyla başladı. Tarihî köyün, Ulu Cami ve çevresindeki tarihî hanların, Yeşil Cami ve türbesinin gezilmesiyle devam etti. Tophane’de tarihî Saat Kulesi, Osmanlının ilk padişahları olan Osman ve Orhan Beyler’in türbeleri de gezildikten sonra Bursa’nın panoramik görüntüsü izlendi ve İstanbul’a dönüş yolu başladı. Dönüş yolunda Bursa’nın en eski yerleşim yerlerinden şirin bir sahil kasabası olan Trilye’de gezinti yapıldı. Mudanya’da Kurtuluş Savaşı’nı bitiren ateşkes antlaşmasının yapıldığı bina da görüldükten sonra akşam okula varıldı.