ÖĞRENİM DENEYİMLERİ

GÖRSEL SANATLAR

Özel Mürüvvet Evyap okulları, vizyon ve misyonu gereği, öğrencilerinin akademik çalışmalarının yanı sıra sanatsal etkinliklerine de her zaman destek olmuştur.

Özel Mürüvvet Evyap okullarında bulunan Görsel Sanatlar dersleri, öğrencinin duygularını sanat yoluyla özgürce ifade etmesini sağlayan, her alanda kullanılabilecek yaratıcılığı geliştiren, içinde yaşadığı kültüre değer verme ve sahiplenme bilincini kazanmasını sağlayan en önemli alanlardan biri olmuştur.

Anaokulundan liseye kadar görsel sanatlar dersleri, sanat atölyelerinde, müzik eşliğinde sanat ortamında gerçekleştirilmektedir. Derste çeşitli tekniklerin uygulamalarını anlatmak için görsel materyaller kullanılır. Atölyelerimiz okul saatleri içinde tüm öğrencilerin kullanımına açıktır. Sanat kulüpleri, yalınların sanatla paylaşım sürecini artırıyor. Görsel sanatlar derslerinde amacımız, öğrencilerimizin yaratıcılıklarını keşfetmelerini ve bunları hayatın farklı alanlarında kullanmalarını sağlamak, estetik, araştırma, sorgulama, hoşgörü, özgür düşünme, yaşadıkları dünyanın farkındalığına sahip bireyler yetiştirmektir. yaşayan, kendisine ve çevresine katkıda bulunan, farklılıklara duyarlı ve mutludur. Görsel sanatlar sınıfımızda öğrencilerimiz dünya sanat tarihi, ressamlar ve teknikler hakkında bilgi edinirler. Bireysel ve grup çalışmaları ile iki ve üç boyutlu çalışmalarla yorumlamalar yaparlar. Yaratıcılıklarını ve görsel dünyalarını ifade etmeyi, kazandıkları özgüven ve estetiği, eleştirel bakış açısını, duygu ve düşüncelerini özgürce yorumlamayı öğrenirler.

Okulumuzda bu becerilerin öğrenilmesi için dallara ayrılmış öğrenme yapılmaktadır. Anaokulundan itibaren sanat eğitiminin temellerini alanında uzman öğretmenlerin desteğiyle en iyi şekilde atmış olan öğrencilerimiz, farklı sanat dallarını kendi istekleri doğrultusunda tanımak ve uygulamak için yeni bir akademik sürece girerler. öğretmenlerinin rehberliğinde.